Recenze || Hledání Aljašky

7:32

Anotace: 

Románový debut dnes už známého Johna Greena je strhujícím vyprávěním o dospívání a hledání sama sebe. Šestnáctiletý Miles, posedlý sbíráním posledních slov významných osobností a touhou hledat „velké Možná“, je spíše outsiderem mezi svými vrstevníky. Jeho život získá zcela novou podobu, když přejde na internátní školu Culver Creek. Zde se rychle spřátelí se svérázným spolubydlícím a okouzlující, naprosto nepředvídatelnou Aljaškou Youngovou. Okamžitě je vtažen do světa, kde se porušují školní pravidla, pořádají různé večírky i provokace. Miles ožívá v dennodenním kontaktu s novými kamarády a stále víc miluje fascinující Aljašku. A tak vývoj směřuje k okamžiku, kdy se všechno nečekaně navždy změní... Živý, naléhavý a nekonečně dojemný příběh. Americkou knihovnickou asociací byl zařazen mezi deset nejlepších knih pro dospívající.




Originální název: Looking For Alaska

Žánr: Literatura Světová, Romány

Nakladatelství: Knížní Klub

Počet stran: 256

Recenze: 


Tahle kniha se mi do rukou dostala náhodou. Netrvala jsem na tom abych ji vlastnila ale moje mamka se rozhodla, že mi ji koupí. Tak se stalo. A upřímně, nemyslela jsem si, že se k téhle knize někdy dostanu, ale už jsem měla všech těch útrpných thrillerů, které mě postupně užíraly dost a potřebovala jsem něco oddechového. Tak jsem po ní šáhla. Samotný autor John Green mě nijak nenadchl a už protože po jeho knihách byl něco jako velký "boom" tak to mne ještě víc odradilo. Nepotřebuji se přiřadit do stáda lidí, kteří si myslí že vlastnictví této knihy je maximálně #top #trendy + budu mít více liků na instagramu. Ne, to prosím ne. Ovšem od vydání knihy uběhly více jak 3 roky. Všechen ten šum, už postupně opadnul a tak bylo načase. 
A řeknu vám! Jsem překvapena, kniha se četla sama a i když mě hlavní zvrat nějak nezasáhnul, tak jsem měla z knihy kladný dojem. 
Sama kniha je rozdělena na 2 části: Předtím a Potom. 

Kdybych měla zhodnotit tyto "dvě" části: Tak Předtím byla rozhodně "ta" nabitější část, která měla takový pra-zvláštní nádech. A však část Potom, se vlekla. Vše se tam rozpytvávalo a to já nemám ráda! Autorovy asi už došly nápady, a to je kámen úrazu. 
I když konec se vyvedl to se musí nechat. 
Hledání Aljašky, je středoškolská jednoduchá a ironická lovestory, která chvílemi nedává smysl.


Musím doplnit, že nad nějakými pasážemi jsem se skvěle pobavila, což tomu dává plus!

Hlavní a vedlejší postavy:

"Váleček" (vzhledem k přezdívce, byl hubený) byl takový nemastný, neslaný. Dá se říct i uzavřený. Ten typ člověka, který se spíše drží stranou. Věnuje se důležitějším věcem jako je např.Vzdělání a jiné.
Ale i přesto jsem ho v celku měla ráda.

Dále tu byl "Plukovník". Válečkuv spolubydlící. To byl odhodlaný optimista, který byl společně s Aljaškou zapálený pro každý kanadský žertík.

A samotná Aljaška?
Modrooká dívka s vášní pro cigarety a kopretiny. 
Velmi často náladová a z části až nepříjemná. 
Z ní mám velice smíšené pocity. 



Velice krásný citát na závěr! 


Hodnocení: 



You Might Also Like

6 komentářů

  1. Pořád si řikám, že nějakou tu knihu od Greena vyzkouším, ale nějak se mi vyhýbají. Přeji hezké čtení Dokonalého cizince, právě mi tu leží na stole a pouštím se do něho. Veronika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Velice děkuji za komentář :)
      O samotném autorovi Johnu Greenovi se poslední dobou hodně hovoří a tak jsem si na něj chtěla udělat taky svůj názor, jestli tedy jeho knihy opravdu stojí za to! A není to tak zlé! :) Rozhodně bych nějakou jeho knihu vyzkoušela :) Jinak vám moc děkuji, už ho pomalu dočítám a kniha je prostě bravurní. Tak snad se vám taky zalíbí :)

      Vymazat
  2. Je to trochu zmatené, ale nakonec jsem se do ní naprosto zamilovala :)) Asi moje nejoblíbenější kniha od Greena, řekla bych :) Aljaška mě teda taky štvala, ale člověk si na ni posléze zvykne, i když má Green všechny postavy naprosto stejné :D

    OdpovědětVymazat
  3. Knížku jsem nedávno také přečetla a moc se mi líbila, asi nejvíce od Greena :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Upřímně, mně taky od Greena nejvíce lákala, chtěla jsem si přečíst i Hvězdy nám nepřály ovšem viděla jsem film, takže nevím jestli se do toho vůbec někdy pustím :D
      Přeji krásný zbytek dne :)

      Vymazat

Každý komentář potěší!^^
+Pokud i vy píšete blog, přihoďte jméno/odkaz blogu:)
Moc ráda se podívám!

Poslední příspěvky

Přečtené knihy