Recenze || Nemilovaní

9:24

Anotace: 


Kevin ze svého rodného města před lety utekl i proto, že se jmenovalo stejně jako on: Devereaux. Jeho předci je založili k velké slávě, ale město nakonec zpustlo stejně jako jeho rod. Spornou slávu připomíná už jen zchátralé rodové sídlo, které obývá poslední strážkyně tradic Helena Devereauxová: Kevinova zlá, sobecká a egoistická matka.

Nyní však tato tvrdá žena umírá a ještě než opustí tento svět, chce vidět syna. A Kevin jede s celou svou rodinou zpátky na jih, skoro proti své vůli, jako by ho tam cosi táhlo. Proč se znovu a znovu sám sebe ptá, zda se odtamtud vrátí?
Ihned po příjezdu shledá, že dům je stejně tajemný a zlověstný jako jeho obyvatelka. A nic se na té ponuré atmosféře nezmění ani po Helenině smrti. Jako by dům nasál všechny hrůzy a bolesti, které se v něm odehrály, a teď je předkládá pozůstalým. Starobylé zdi nastolují bolestné vzpomínky na nevyřešené vztahy, v nichž zoufale chybí láska. A Kevin má neodbytný pocit, jako by jeho matka stále žila..





Autor: John Saul
Nakladatelství: Domino (2012)
Žánr: Horor, Román
Počet stran: 350


Recenze: 

Jak dlouhá doba už od mé poslední recenze utekla? Ani se mě neptejte.
Ale ano, jsem zpět!

Kniha od autora známého pro svá hororová díla.

Tentokrát nás autor přenáší do ponurého městečka jménem Devereaux obklopeného oceánem a pojmenovaném po samotném rodu Devereauxů. Panují horké letní dny ale i velmi nebezpečné bouře a přeháňky, které bohužel zkříží cestu nejednomu z hlavních či vedlejších postav. Můžeme společně nahlednout do velkolepé ale už starobylé vily Deverauxů, kde se setkáváme s velmi přísnou až zlou Helenou, matkou Kevina, který se svou rodinou přijíždí právě sem a odhaluje nepěkná tajemství, která toto sídlo ukrývá.

Tato kniha je řazena do žánru Hororu a opravdu v několika nemálo chvílich tak působí. Je z ní cítit krutost Heleny a to i po její smrti, odhaluje se pravá tvář Kevinovy sestry Marguerite, která se do smrti matce oddaně věnovala a to i přes to jak se k ní chovala. 

Odkrývá se i dávná historie, která prozrazuje mnoho děsivých informací a Kevinova rodina začíná mít pocit, jako kdyby Helena stále žila a měla nad nimi moc.
Šílenost Marguerite stoupá a kniha je stále více a více mrazivější. 

Jediné co mě dohnalo k rozhodnutí abych bohužel přece jen jednu hvězdu z pěti této knize ubrala bylo, to (možná menší spoiler!) , že tam probíhala umrtí jak na běžícím páse. Samosebou bych měla i další menší výtky k některým postavám ale jinak bych knihu ráda doporučila! Neváhejte a kupte si ji, určitě ji seženete za levno! Já sama si ji rok koupila za asi 40Kč na Martinusu a určitě toho nelituji! 


Četli jste tuto knihu nebo vás zaujala? 
Dejte mi vědět do komentářů! :)
Zatím ahoj a přeji vám krásný zbytek neděle!

You Might Also Like

2 komentářů

  1. Nevypadá to vůbec špatně, asi se k ní v dohledné době nedostanu, ale pokud bych ji někde viděla, asi neodolám.

    Recenze pěkná, ale písmo u anotace je strašně malinké a špatně se čte. :/

    Fandom Before Blood CZ

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Jinak je pravda, že mi v poslední době blbne blog, takže se omlouvám, ale už jsem to napravila! ;)

      Vymazat

Každý komentář potěší!^^
+Pokud i vy píšete blog, přihoďte jméno/odkaz blogu:)
Moc ráda se podívám!

Poslední příspěvky

Přečtené knihy