Wishlist #1

7:20

Aneb co mi padlo do oka? 
--
Rozhodla jsem se, že vám ukáži, knihy, které mi uvízli v paměti a objevili se i na mém wishlistu, který vám zde představím! :) Knihy, které bych si chtěla v následné době koupit/přečíst.

Budu též moc ráda, když mi do komentáře napíšete, jestli jste nějakou se zmíněných knih četli a váš dojem z knihy či ji máte též na svém wishlistu!


--

Anotace:
Odpadlík z FBI a eso mezi světovými profilery Jefferson Winter je tentokrát postavený před nebývale složitý případ: nemá mrtvolu, nezná místo činu, přesto ví, že došlo k vraždě. To video s člověkem upáleným zaživa viděl nesčetněkrát. Čeká na další pachatelovy kroky, ale ty nepřicházejí. Winterovi však jeho excentrická intuice i zkušenost s životem pod jednou střechou se zabijákem napovídají, že má co dělat se sériovým vrahem. Současně ví, že odhalit ho znamená bolestně zasáhnout kořeny a tradice zdánlivě spořádaného maloměsta na americkém jihu.

Jelikož je to je druhý díl série Jefferson Wintera, který ovšem nenavazuje na sebe. Jedná se jen o další případ řešený tímto hlavním hrdinou, nemohu tuto knihu opomenout. Polámané panenky jsem již četla a moc se mi líbily a autora jsem si velice oblíbila! 



Anotace:
Ani ta nejtemnější tajemství nezůstanou pohřbená navždy… Pět postav stojí u mělkého hrobu. Jeden po druhém se vystřídali při jeho kopání. Jáma pro dospělého by zabrala víc času. Zmařili nevinný život, ale uzavřeli smlouvu a zpečetili ji krví. Po letech se středoanglické Black Country ocitá v šoku – nejprve je nalezena brutálně zabitá ředitelka místní chlapecké školy, následuje objev lidských ostatků u bývalého dětského domova. A další hrůzné zločiny… Detektiv inspektor Kim Stoneová si záhy uvědomí, že hledá zvrácenou osobu, jejíž vražedná pouť trvá už pár desetiletí. Že je třeba ji dopadnout, než znovu udeří. A že nezbývá než se co nejdřív vyrovnat s vlastními démony z minulosti. Protože jinak by už mohlo být příliš pozdě. „Ohromující!“ Mail on Sunday. Déle než měsíc vévodil Němý křik žebříčku bestsellerů britského Amazonu, na něm (i na americkém Amazonu) byl pátou nejprodávanější knihou roku 2015. Tento úspěch rázem katapultoval Angelu Marsonsovou mezi nejčtenější autory krimi v současnosti.

Tato kniha mne zpočátku oslovila svým mrazivým názvem. Jak už víte, jsem příznivcem thrillerů a jiných napínavých a děsivých knih a tohle bylo hned jasné! Ovšem ukázalo se to jako detektivní příběh, na které já též nezanevřu. Takže to velmi ráda vyzkouším a snad se ke knize dostanu, co nejdříve! :)


Anotace:
Po první vlně zůstala pouze tma. Druhé vlně unikli jen ti šťastnější. A třetí vlnu přežili ti, kterým štěstí uniklo. Po čtvrté vlně platí jediné pravidlo: nevěř nikomu. Teď se blíží vlna pátá a po opuštěné dálnici prchá Cassie před Jinými, bytostmi, které jako lidé pouze vypadají. Jiní se potulují krajinou a zabíjejí na potkání; rozprášili poslední přeživší pozemšťany. Cassie věří tomu, že kdo zůstane sám, ten přežije. Pak se však setká s okouzlujícím a tajemným Evanem Walkerem, jenž je možná jedinou Cassiinou nadějí na záchranu jejího bratra – nebo dokonce jí samotné. Cassie si musí vybrat: mezi důvěrou a beznadějí, mezi vzdorem a kapitulací, mezi životem a smrtí. Vzdát se, nebo se sebrat a jít dál.

Ano, já vím, že je to ostuda. Od vydání této knihy uplynuly už tři roky a já se k ní ještě nedostala. Pátá vlna mě velice láká a vždy jsem ji měla na dosah, ovšem na poslední chvíli jako by ji odnesl vítr a já zase utřela nos. Toto se mi stalo opravdu už několikrát velice mě to vytáčí. Nespočty důvodů proč kniha již nestojí na mé poličce na svém čestném místě v knihovně. Rozhodně, jsem teď mnohem odhodlanější a vyrazím ji rázným krokem napřed! Tentokrát, už mi z rukou neupláchne!


Anotace: 
Skleněná těla od autorů bestselleru Vraní dívka přinášejí další temný severský thriller, jenž opět zamíří do nejhlubších koutů lidské duše a odkryje její odvrácenou tvář. Švédsko zaplavila vlna sebevražd. Umírají mladí lidé, ze světa scházejí těmi nejděsivějšími způsoby. U všech se našly staré kazety s hudbou z osmdesátých let. Stockholmský detektiv Jens Hurtig zjistí, že všechny patřily jediné ženě. Nedlouho poté začne někdo brutálně zabíjet vlivné osobnosti. Souvislost obou případů je hrozivější, než si kdo vůbec dokáže představit… Skleněná těla vyprávějí napínavý příběh o hudbě, touze a nenávisti – příběh o tom, čeho všeho je člověk schopen kvůli umění a jak extrémní prostředky je ochoten k tomu použít. Skleněná těla jsou návykový román, jehož čtení bolí, ale nejde zastavit.

Na tuto knihu jsem narazila čirou náhodou, když jsem na databázi knih četla recenze k sérii Vrané dívky, kterou si mimochodem chystám od mého milovaného otce vypůjčit. Je doopravdy výhoda mít v rodině více lidí co čtou! Ovšem zpátky ke knize, netušila jsem, že autor napsal další skvělou knihu, která mě neskutečně zaujme svou anotací a i když jsem ji nečetla, čuchám, že to bude pecka! 

Anotace:
Vše začíná úkolem z anglické literatury: Napište dopis mrtvému člověku.
Laurel si vybere Kurta Cobaina, kvůli své sestře, která ho zbožňovala. Zemřel mladý, stejně jako May. Brzy má Laurel notebook plný dopisů mrtvým lidem jako jsou Janis Joplin, Heath Ledger, Amelia Earhart nebo Amy Winehouse, které nikdy neplánuje odevzadat učitelce. Píše o nástupu na střední školu, začátcích nových přátelství, žití se svojí rodinou, první lásce a o tom nejdůležitějším - zkoušení truchlit po May. Ale jak lze truchlit pro někoho, koho jste neopustili?

Až když Laurel začne chápat svoji sestru takovou jaká byla - půvabná, úžasná a trochu divná - může začít objevovat svoji vlastní cestu.
Hlasem který je lyrický a pravdivý stejně jako oblíbené skladby, Ava Dellaira píše o cestě životem jedné dívky skrz výzvy a vtíravé a srdcervoucí krásy.

A na závěr mi do oka padla tato kniha, asi si říkáte, že to nebude zrovna můj šálek čaje. A možná máte pravdu. Ovšem, po těch všech thrillerech,které mě v poslední době zmáhají je potřeba i něco oddechového a toto se mi opravdu zalíbilo! +Kniha má opravdu skvostnou obálku a to se musí nechat!

--
Zdroj obrázků->Databáze knih
Všem děkuji za přečtení tohoto příspěvku a přeji vám krásný zbytek dne! Nejlépe s knihou!
Na konec se ještě musím pochlubit, že jsem přečetla již Dokonalého cizince! Recenze bude co nejdříve na blogu! :)

You Might Also Like

9 komentářů

  1. Můj čtecí seznam a nákupní taky, se táhnou pomalu na kilometry :) ale žádnou z tvých knih na něm nemám. skoro mám strach na ně blíže kouknout, aby nerozšířily řady :)
    Kateřina
    trojtecka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, já mám knih na wishlistu též poměrně více než jich dnes ukazuji! :D Ovšem když už se k nákupu knih dostanu, vždy vyberu pár nejlepších, které fakt nutně potřebuji, i když je to těžká volba :D Tak nějaká ta knížka navíc myslím neuškodí, já tedy většinou koukám po slevách/akcích a někdy se mi tam i některé naskytnou :)

      Vymazat
  2. máme celkem podobný vkus- když neberu do ruky něco vtipného, tak bych asi sáhla po něčem z Tvého seznamu- na Němý křik mám fakt velký zálusk

    http://knihyztramvaje.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé to jsem ráda, že se někdo takový našel! :) Já osobně na vtipné knihy moc nejsem, radši si shlédnu komedii v tv ale číst bych to asi nedokázala :D

      Vymazat
  3. Pátou vlnu i Dopisy na konec světa vřele doporučuji, ostatní neznám nebo jsem zatím nečetla :)

    OdpovědětVymazat
  4. Pátá vlna mě už dlouho láká, film se mi hrozně líbil. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Po filmu jsem též koukala :) Dokonce v něm hraje moje oblíbená herečka a jsem na něj velice natěšená! Avšak jsem ten typ lidí, co první čtou knihu a až potom se dívají na film. Upřímně, kdybych si shlédla film už by mě tolik nelákala kniha :D Tkaže snad se k ní co nejdříve dostanu :)

      Vymazat

Každý komentář potěší!^^
+Pokud i vy píšete blog, přihoďte jméno/odkaz blogu:)
Moc ráda se podívám!

Poslední příspěvky

Přečtené knihy